Orthomoleculaire therapie


Binnen de orthomoleculaire voedingsleer wordt aandacht besteed aan een volwaardige, gezond en evenwichtig voedingspatroon. Deze voeding wordt aangevuld met optimaal gedoseerde voedingssupplementen. Zo kan de gezondheid in stand worden gehouden, hersteld of zelfs aanzienlijk verbeterd worden.


Het is een aanvulling op de voeding met behulp van voedingssupplementen, waarin vitamines, mineralen, enzymen, spoorelementen en aminozuren zijn verwerkt. Dit zijn puur lichaamseigen stoffen, die door het lichaam worden benut om biologische processen te reguleren, de lichamelijke weerstand te onderhouden en te versterken en de ontgifting te bevorderen. Deze voedingsleer richt zich vooral op preventie van ziekte.


Onder orthomoleculaire geneeskunde verstaan we het vermogen om met behulp van gezonde voeding en gerichte suppletie ziekteprocessen te herstellen. Door het leggen van een verband tussen klachten en symptomen enerzijds en de niet adequaat verlopende biochemische processen anderzijds, kan een deskundige inzicht geven welke voedingsstoffen in een bepaalde situatie kunnen genezen, danwel verbetering opleveren.


Er wordt dus gebruik gemaakt van de zelfgenezende krachten van het menselijke organisme. Deze krachten worden optimaal geactiveerd door het aanbieden van alle stoffen die betrokken zijn bij de normale regulering van de relevante processen. De nadruk ligt dus op het aanpakken van de oorzaak van gezondheidsklachten en de preventie hiervan.