DEELNEMERS GROEP JT16092023

Naam deelnemer

Woonplaats

Land

Jessica Woumans

Halle

Belgié

Laurien Rast

Voorburg

Nederland

Loes

Heiloo

Nederland

Mariëlle Roelvink

Eibergen

Nederland

Silke Elbers

De Rips

Nederland

Tamara Jones

Oude Pekela

Nederland

Wesselien te Raa

Amersfoort

Nederland

EVEN VOORSTELLEN

Om alvast een indruk te krijgen van de overige deelnemers kun je hieronder alle teksten lezen.


Laurien Rast
Ik ben Laurien , 33 jaar, een echte Rotterdamse, maar voor de liefde een paar jaar geleden verhuisd naar Voorburg, vlakbij Den Haag. Vorig jaar 29 mei ben ik voor het eerst moeder geworden van Zion, een heerlijk prachtig ventje met een mooie bos krullen. De bekende roze (blauw in mijn geval) wolk is er nooit echt geweest , al heb ik daar voor m’n gevoel altijd zo voor gevochten. Helaas raakte ik in een psychose na de bevalling. Sindsdien is het een dikke rollercoaster, maar de donkere momenten maken steeds vaker en langer plaats voor licht. Ben blij dat er zoiets als dit bestaat , want ondanks begrip en een luisterend oor van mijn geliefden heb ik me vaak verdomd alleen gevoeld in alles. Kijk ernaar uit jullie te ontmoeten en ook al ken je mij niet, ik ben er voor je. Veel liefs.


Jessica Woumans

Mijn naam is Jessica Woumans en woonachtig in Halle, België. Ik ben 34 jaar, getrouwd en mama van 2 kinderen: Yago van 5 jaar en Lara van 2 jaar. Ik heb in 2018 bij mijn eerste bevalling een kraambedpsychose meegemaakt. Ik belandde 3 keer in de psychiatrie. En erna verbleef ik 3 maanden in een Moeder-Baby-Unit in Gent waar ik opklaarde en het beetje bij beetje beter ging. Bij mijn 2e bevalling heb ik dit gelukkig niet meer meegemaakt. Ik hou er nog een trauma aan over en veel schaamte en schuldgevoelens. Ik werk nu deeltijds als opleidster. Ik hoop hier erkenning en steun te vinden en andere mama's te helpen. Groetjes.


Mariëlle Roelvink

Hoi lieve mama's, ik ben Mariëlle en ik woon in Eibergen in het Achterhoekste hoekje van Nederland. Ik ben mama van onze lieve dochter Megan van 9,5 maand oud. Ik ben getrouwd met mijn lieve man Jeff. Ik ben blij met deze groep. Ik was bij de kick-off, maar heb een aantal mama's gemist en zie er naar uit om jullie te gaan ontmoeten. Liefs!


Wesselien te Raa
Mijn naam is Wesselien en ik woon met mijn vriend en twee kindjes in Amersfoort. Na de geboorte van onze dochter in mei 2022 is het één grote zoektocht geweest. In eerste instantie voor onze dochter, omdat ze heel veel heeft gehuild (lees: gekrijst) en daarna voor mijzelf omdat ik onder andere paniekaanvallen kreeg en niet meer sliep.
Momenteel gaat het gelukkig weer erg goed maar ik zit nog volop in de verwerking ervan. Deze periode blijft erg confronterend op verschillende vlakken. Ik kijk er naar uit om jullie te treffen en ervaringen uit te wisselen. Dit is iets wat ik heel erg gemist heb bij alle hulpverlening die ik tot nu toe heb gehad.


Silke Elbers

Mijn naam is Silke, 32 jaar, samenwonend en ruim 7 jaar samen met mijn huidige vriend. Vorig jaar augustus ben ik bevallen van onze eerste zoon Loek. Tijdens de zwangerschap ben ik heel ziek geweest. Ik was 20 weken lang erg misselijk en heb ook daarna allerlei klachten gehad waardoor ik niet meer kon werken. Toen ik met verlof ging, ben ik in een psychose terechtgekomen. Een dag voor mijn bevalling kwam ik daar weer uit. De bevalling is gelukkig goed gegaan. Mede door juiste begeleiding, medicatie en fijne familie en partner om mij heen ben ik er bovenop gekomen en heb ik toch kunnen genieten van een mooie kraamtijd. Zes maanden geleden kreeg ik een terugval van psychotische klachten, omdat ik uit balans was geraakt door veranderingen in de medicatie. Het werd weer een traject met ziektewet, medicijnen opnieuw instellen en GGZ begeleiding. Inmiddels werk ik nu weer volledig en gaat het goed met mij. Wel ben ik altijd voorzichtig en waak ik over mijn gezondheid. Ik ben een persoon met ook gevoeligheid voor depressies, psychosomatische klachten en ADHD. Ik ben blij met deze stichting en hoop via dit jaartraject verbinding te kunnen vinden met andere moeders, en herkenning, begrip en steun te ervaren. Ik hoop snel iedereen te leren kennen. Veel liefs van mij.